Uzm. Dr. Delice: Sıvı kaybı migreni tetikleyebilir

Migren Atakları Yaz Aylarında Daha Sık Görülebilir

Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Adem Delice, yaptığı açıklamada, artan sıcaklıkların, güneş ışınlarına maruz kalmanın, sıvı kaybının ve uyku düzenindeki değişikliklerin migren ataklarını tetikleyebileceğini belirtti.

Özel Adatıp Hastanesi’nde görev yapan Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Adem Delice, migrenin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir nörolojik rahatsızlık olduğunu vurgulayarak, özellikle yaz aylarında migren ataklarının artabileceğini söyledi. Dr. Delice, “Vücudun ısı dengesi bozulduğunda beyindeki damarlar genişleyerek migren atağını başlatabilir” açıklamasında bulundu.

Klimalı Ortamdan Açık Hava Riski

Migren hastaları için ani sıcaklık değişikliklerinin risk oluşturduğunu belirten Delice, “Klimalı ortamdan aniden sıcak dış ortama çıkmak ya da tam tersi durumda ani ısı farklarına maruz kalmak migren atağını kolaylaştırabilir. Bu yüzden hastaların ortam değişikliklerine dikkat etmeleri önemlidir” uyarısında bulundu.

Güneş ve Su Tüketimi Önemli

Dr. Delice, güneş ışınlarından korunmanın ve yeterli su tüketiminin migreni olan bireyler için hayati önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, yoğun parfüm kullanımı, açlık ve stres gibi faktörlerin de migren ataklarını tetikleyebileceğine dikkat çekti. Baş ağrısı belirtilerinin ciddiye alınması ve düzenli doktor kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Dr. Delice, yaz aylarında migrenle baş etmenin ipuçlarını da paylaştı. (DHA)

 

Related Posts

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Uzmanlar uyardı: Yaz sıcaklarında kalbinizi koruyun

Acıbadem Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Karakaş, “Yaz günlerinde özellikle kalp sağlığı açısından dikkat etmemiz gereken durumlar var. Özellikle aşırı sıcaklar vücudun dengesini etkiler” diyerek, özellikle kalp ve tansiyon hastalarının daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

‘Artık kalp, damar hastalıkları daha fazla insanı hayattan koparıyor’

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’deki her 100 ölümden 36’sı dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklanıyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan, “Artık kanser değil, kalp damar hastalıkları daha fazla insanı hayattan koparıyor. Koroner arter hastalığı, kalbi besleyen damarlarda gelişen sertlik ve tıkanıklıkla ortaya çıkıyor” dedi.

Uyurken ortaya çıkan 2 belirti löseminin ilk sinyali olabilir!

Uykuda yaşanan bazı belirtiler, yalnızca bir yorgunluk ya da geçici rahatsızlık olarak görülse de, bazen ciddi hastalıkların ilk uyarısı olabilir. Uzmanlara göre özellikle yoğun gece terlemesi ve gece ortaya çıkan kemik ağrıları, löseminin erken evredeki sessiz sinyalleri arasında yer alıyor.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.