Bu ehliyete sahip olan sürücüler yaşadı. Araç sahipleri için artık çok kolay

Türkiye’de her geçen yıl artan sürücü sayısına paralel olarak, ehliyet kullanımına yönelik yeni düzenlemeler hayata geçirilmeye devam ediyor.

Birçok ehliyet sınıfında yaş değişikliği yapılmasının yanı sıra, farklı araç tiplerini kullanabilmek için ehliyetler arasında geçiş imkanı sunacak yeni düzenlemenin detayları netleşti.

B SINIFI 125 CC’YE KADAR SÜREBİLİYOR

Meclis tarafından yılın ilk aylarında kabul edilen düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc’ye kadar motosiklet kullanabilmesi, sınavsız bir şekilde mümkün hale getirildi.

Türkiye’deki milyonlarca sürücüyü ilgilendiren bu yeni uygulamaların detayları giderek netlik kazanıyor.

A SINIFINDA ALT YAŞ SINIRI 20 OLDU

Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenlemelerle birlikte birçok ehliyet sınıfı için yaş şartlarında değişiklik yapılmıştı.

Örneğin, D sınıfı ehliyet için gereken yaş şartı 26’dan 24’e indirilirken, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için yaş sınırı 16’ya çekilmişti.

Ağır motosiklet kullanmak isteyenler için A sınıfı ehliyetlerde minimum yaş sınırı 20 olarak belirlendi.

EHLİYET KAPSAMLARI GENİŞLETİLİYOR

Milyonlarca sürücüyü memnun eden bu ani kararla birlikte, B sınıfı ehliyet sahiplerine daha geniş bir araç seçeneği sunulmuş ve ulaşımda çeşitliliğin artırılması hedeflenmişti.

İddialara göre, düzenlemenin kapsamını genişletmeye hazırlanan yetkililer, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc’lik taşıtları kullanarak şehir içi ulaşımlarını daha kolay ve ekonomik hale getirmelerinin ardından ek maddeleri kabul etmeye hazırlanıyor.

UYGULAMALI EĞİTİM YETERLİ OLACAK

B sınıfı ehliyete sahip sürücülerin, “motosikletler için uygulamalı direksiyon eğitimi alması” şartının yeterli olacağı yeni düzenlemenin ardından, ilerleyen tarihlerde A2 sınıfı motorların da bu düzenlemenin kapsamına dahil edileceği iddia ediliyor.

A2 EHLİYET NEDİR?

A2 ehliyetleri, 125 CC’nin üstünde yer alan ve teknik olarak 35 kW güce kadar olan motosikletleri kapsayan bir ehliyet türüdür. Bu ehliyet, ayrıca 0.2 kW/kg güç/ağırlık oranıyla sınırlıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir