Galaxy Z Fold 6’nın Galaxy Z Fold 5’ten ne farkı olacak?

Samsung’un yeni Galaxy Z Fold 6 modeli, uzun zamandır beklenen bir kullanıcı talebini nihayet karşılayacak gibi görünüyor: Daha geniş bir kapak ekranı. Güvenilir bir kaynak olan Ice Universe tarafından sızdırılan görüntüler, Galaxy Z Fold 6’nın selefi Z Fold 5 ile karşılaştırıldığında daha geniş bir kapak ekranına sahip olduğunu net bir şekilde gösteriyor.

Bu daha geniş ekran, katlanabilir telefonda yazma deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek, böylece kullanıcılar daha az sıkışık hissedecek ve geleneksel bir akıllı telefon gibi kullanabilecekler. Ayrıca, bazı uygulamalarda ve oyunlarda yaşanan en-boy oranı sorunlarını da hafifletebilir.

Kaynak, aynı zamanda Z Fold 6’nın arka tasarımına dair görseller de paylaştı. Z Fold 5’in daha yuvarlak kenarlarına karşın, Z Fold 6’nın tasarımının Samsung’un en son S serisi amiral gemilerine benzer şekilde daha kutu şeklinde olacağı belirtiliyor. Her ne kadar kaynak, görsellerin tamamen doğru olmayabileceğini belirtse de, yaklaşmakta olan katlanabilir cihazdaki beklenen değişiklikleri gösteriyor.

Teknik özellikler açısından, Galaxy Z Fold 6’nın en yeni Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle güçlendirileceği ve biraz daha büyük bir bataryaya sahip olacağı tahmin ediliyor. Cihaz, muhtemelen Z Fold 5 ile aynı kamera sistemini koruyacak ancak IPX8 su geçirmezlik derecesi ve 25W hızlı şarj sunabilir.

Samsung’un yaklaşmakta olan bu amiral gemisi katlanabilir cihazı ayrıca titanyum çerçeve ve Gorilla Glass Armor ekran koruması ile gelebilir. Ayrıca, yedi yıl boyunca Android işletim sistemi ve güvenlik güncellemeleri alacağı söyleniyor, bu da cihazın ömrünü önemli ölçüde uzatacak.

Galaxy Z Fold 6’nın 10 Temmuz 2024’te Paris’te düzenlenecek olan Samsung’un Galaxy Unpacked etkinliğinde resmi olarak tanıtılması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir