PD Marmara Kariyer Fuarı’nda

Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuar, Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleri ile 15 üniversite paydaşlığında gerçekleşti.

PD Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla, Marmara Kariyer Fuarı’na ‘Gazetecilikte 30 Yıl” başlıklı bir söyleşi ile katkıda bulundu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söylenin moderatörlüğünü Doç.Dr. Esma Torun Çelik yaptı. Toygun Atilla mesleki birikimlerini ve gazeteciliğin dününü, bugününü yarınını anlattığı söyleşide, ‘Her sektörde olduğu gibi gazetecilikte de büyük bir kan kaybı ve insan kaynakları problemi yaşanıyor. 1992’de Hürriyet gazetesinde mesleğe ilk adımımı attığımda sadece İstihbarat Servisi’nde 120 kişi çalışıyordu. 2021’de Hürriyet’ten ayrıldığımda İstihbarat Servisi’ndeki muhabir sayısı sadece 9’du” dedi.

Gazetecilikte asıl ve değerli olanın ‘muhabirlik’ olduğunun altını çizen Toygun Atilla, ‘Gazeteciliğin en keyifli çalışma alanı ‘muhabirliktir’ Aslında gazeteciliğin özü de muhabirliktir. Ancak ülkemizde medya kuruluşlarında en az değer verilen çalışanlar da ‘muhabirlerdir’ Bu da bu mesleğin özüne aykırıdır. Dolayısı ile gazeteciliğin gelişimine olumsuz etkisi vardır’ dedi.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir