TİSK Başkanı: Sanayici ve esnaf, iş gücüne erişimde zorluk yaşıyor

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “Sanayicimiz, esnafımız, turizmcimiz iş gücüne erişimde ciddi zorluklar yaşıyor. Diğer tarafta halen gençlerimizde hatırı sayılır bir işsizlik var. Dolayısıyla bu ikisini bir araya getirecek programlara ihtiyacımız var.” dedi.

Akkol, TİSK tarafından Çırağan Sarayı’nda bu yıl 5’incisi “Cumhuriyet’in 100. Yılında Çalışma Hayatı” temasıyla düzenlen Ortak Paylaşım Forumu’nun (OPF) açılışında konuştu.

Forumun ilkinin 2019 yılında işçi, işveren ve kamu kesimi katılımıyla “Birlikte Mümkün Türkiye” mottosuyla düzenlendiğini anımsatan Akkol, şunları söyledi:

‘AVRUPA’DAN TÜRK İŞ GÜCÜNE TALEP VAR’

Dünya ekonomisinin 2023’te zor koşullar yaşadığını belirten Akkol, yatırımları, tüketici talebini, finansal genişlemeyi etkileyen bir sürecin yaşandığına işaret etti.

Akkol, Türkiye’deki iş gücü ve yetkinlik açığına dikkati çekerek, “Sanayicimiz, esnafımız, turizmcimiz iş gücüne erişimde ciddi zorluklar yaşıyor. Bir tarafta Avrupa’dan Türk iş gücüne belirli segmentlerde çok büyük talep var. Bazı iş yerlerimiz ‘İş gücü açığı var, üçüncü vardiya koyamıyoruz.’ açıklamaları yapıyor. Diğer tarafta halen gençlerimizde hatırı sayılır bir işsizlik var. Dolayısıyla bu ikisini bir araya getirecek programlara ihtiyacımız var. İşverenin, yatırım ve istihdamı destekleyecek önemli adımlara ihtiyacı var.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir