Doğru sandığınız egzersizler sağlığınıza zarar verebilir!

80 Yaşındaki Mehmet Tuncay Üstüoğlu, Trafik Kazası Sonrası Yaşadığı Zorlukları Anlattı

Geçirdiği ağır trafik kazasının ardından sol kolunda meydana gelen kırıklar nedeniyle büyük güçlükler yaşadığını belirten 80 yaşındaki Mehmet Tuncay Üstüoğlu, ilk tedavi sürecinde yaşadığı yanlış müdahaleler sonucu kolumun neredeyse tamamen kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Gökhan Özkoçak, tedavi süreciyle ilgili detayları paylaştı.

‘Yanlış Fizik Tedavi Süreci ve Yeniden Kırık Gelişmesi’

Dr. Öğr. Üyesi Özkoçak, tedavi süreci hakkında şunları söyledi: “Kırık sonrası cerrahi müdahaleyle plak ve vida stabilizasyonu yapılan bir hastamızdı. İlk tedavi sürecinde dış merkezde başlanan fizik tedavide, hastanın egzersizlerinde dikkat edilmedi ve uygulanan bazı hareketler kırığın iyileşme sürecine zarar verdi, sonuç olarak ikinci bir kırık meydana geldi. Bu durum istenmeyen bir komplikasyondu. Yeniden yapılan cerrahi müdahaleyle kırık onarıldı ve tedavi süreci hastanemizde devam etti. Cerrahi sonrası rehabilitasyon sürecinin dikkatle yönetilmesi gerektiğini unutmamak önemlidir.”

‘Sinir Hasarı ve Rehabilitasyon Süreci’

İkinci kırık sonrası sinir hasarından kaynaklı el probleminin yaşandığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Özkoçak, hastanın sinir iyileşmesini hızlandırmak için elektroterapi yöntemlerine başvurduklarını ve şu anda hastanın el bileğini kaldırabildiğini ve günlük yaşamındaki becerilerini rahatlıkla gerçekleştirebildiğini söyledi.

Rehabilitasyon sürecinde uzman bir ekip tarafından planlanan adımların başarılı sonuçlar doğuracağını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Özkoçak, “Rehabilitasyon, fizik tedavi hekimi, fizyoterapist ve fizyoterapi teknikerinin uyum içinde çalıştığı bir takım işidir ve biz de hastalarımıza en iyi sonuçları sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

‘Kolumun Yüzde 80’ini Kullanabiliyorum’

Trafik kazası sonrası geçirdiği ameliyatlar ve tedavi süreci hakkında konuşan Mehmet Tuncay Üstüoğlu, sol kolunu %80 oranında kullanabildiğini ve sadece 4 seanslık fizik tedavi sürecinin kaldığını belirtti.

‘Her Geçen Gün Daha İyiye Gidiyorum’

Üstüoğlu, tedavi sürecinin zorlu olduğunu ancak ailesinin desteğiyle atlattığını ve sol kolunu rahatça kullanabildiğini söyledi. Gelişmelerden memnun kalan Üstüoğlu, tedavinin devam edeceğini ve her geçen gün daha iyiye gittiğini ifade etti.

Related Posts

Uyurken ortaya çıkan 2 belirti löseminin ilk sinyali olabilir!

Uykuda yaşanan bazı belirtiler, yalnızca bir yorgunluk ya da geçici rahatsızlık olarak görülse de, bazen ciddi hastalıkların ilk uyarısı olabilir. Uzmanlara göre özellikle yoğun gece terlemesi ve gece ortaya çıkan kemik ağrıları, löseminin erken evredeki sessiz sinyalleri arasında yer alıyor.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Sıcak havalarda özellikle güneşin en tepede olduğu saatlerde dışarıda kalmaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Veysel Kıdır, “Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli. Sulu meyveler sıvı ihtiyacına katkı sağlasa da suyun yerini tam anlamıyla tutmaz. Fazla meyve tüketimi kan şekerini yükseltebilir ve karaciğer yağlanmasına neden olabilir” dedi.

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Covid ders oldu, pandemi anlaşması imzalandı

Dünya üzerindeki hemen her ülkeden temsilcilerin DSÖ için bir araya geldiği bu hafta Cenevre’de, büyük bütçe kesintileri gündemde değerlendirilirken ve COVID-19 düzeyindeki sağlık tehditleriyle mücadele anlaşması üç yıllık müzakerelerin ardından küresel liderler tarafından kabul edildi.

Uzmanlardan kalbi ve böbreği etkileyen ‘kardiyorenal sendrom’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), Türk Kalp Vakfı ve Türk Nefroloji Derneğince “kardiyorenal sendrom” olarak adlandırılan hem kalbi hem böbreği olumsuz etkileyen sağlık sorunlarına dikkati çekildi.