Doğru sandığınız egzersizler sağlığınıza zarar verebilir!

80 Yaşındaki Mehmet Tuncay Üstüoğlu, Trafik Kazası Sonrası Yaşadığı Zorlukları Anlattı

Geçirdiği ağır trafik kazasının ardından sol kolunda meydana gelen kırıklar nedeniyle büyük güçlükler yaşadığını belirten 80 yaşındaki Mehmet Tuncay Üstüoğlu, ilk tedavi sürecinde yaşadığı yanlış müdahaleler sonucu kolumun neredeyse tamamen kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Gökhan Özkoçak, tedavi süreciyle ilgili detayları paylaştı.

‘Yanlış Fizik Tedavi Süreci ve Yeniden Kırık Gelişmesi’

Dr. Öğr. Üyesi Özkoçak, tedavi süreci hakkında şunları söyledi: “Kırık sonrası cerrahi müdahaleyle plak ve vida stabilizasyonu yapılan bir hastamızdı. İlk tedavi sürecinde dış merkezde başlanan fizik tedavide, hastanın egzersizlerinde dikkat edilmedi ve uygulanan bazı hareketler kırığın iyileşme sürecine zarar verdi, sonuç olarak ikinci bir kırık meydana geldi. Bu durum istenmeyen bir komplikasyondu. Yeniden yapılan cerrahi müdahaleyle kırık onarıldı ve tedavi süreci hastanemizde devam etti. Cerrahi sonrası rehabilitasyon sürecinin dikkatle yönetilmesi gerektiğini unutmamak önemlidir.”

‘Sinir Hasarı ve Rehabilitasyon Süreci’

İkinci kırık sonrası sinir hasarından kaynaklı el probleminin yaşandığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Özkoçak, hastanın sinir iyileşmesini hızlandırmak için elektroterapi yöntemlerine başvurduklarını ve şu anda hastanın el bileğini kaldırabildiğini ve günlük yaşamındaki becerilerini rahatlıkla gerçekleştirebildiğini söyledi.

Rehabilitasyon sürecinde uzman bir ekip tarafından planlanan adımların başarılı sonuçlar doğuracağını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Özkoçak, “Rehabilitasyon, fizik tedavi hekimi, fizyoterapist ve fizyoterapi teknikerinin uyum içinde çalıştığı bir takım işidir ve biz de hastalarımıza en iyi sonuçları sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

‘Kolumun Yüzde 80’ini Kullanabiliyorum’

Trafik kazası sonrası geçirdiği ameliyatlar ve tedavi süreci hakkında konuşan Mehmet Tuncay Üstüoğlu, sol kolunu %80 oranında kullanabildiğini ve sadece 4 seanslık fizik tedavi sürecinin kaldığını belirtti.

‘Her Geçen Gün Daha İyiye Gidiyorum’

Üstüoğlu, tedavi sürecinin zorlu olduğunu ancak ailesinin desteğiyle atlattığını ve sol kolunu rahatça kullanabildiğini söyledi. Gelişmelerden memnun kalan Üstüoğlu, tedavinin devam edeceğini ve her geçen gün daha iyiye gittiğini ifade etti.

Related Posts

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Uzmanlar uyardı: Yaz sıcaklarında kalbinizi koruyun

Acıbadem Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Karakaş, “Yaz günlerinde özellikle kalp sağlığı açısından dikkat etmemiz gereken durumlar var. Özellikle aşırı sıcaklar vücudun dengesini etkiler” diyerek, özellikle kalp ve tansiyon hastalarının daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

‘Artık kalp, damar hastalıkları daha fazla insanı hayattan koparıyor’

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’deki her 100 ölümden 36’sı dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklanıyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan, “Artık kanser değil, kalp damar hastalıkları daha fazla insanı hayattan koparıyor. Koroner arter hastalığı, kalbi besleyen damarlarda gelişen sertlik ve tıkanıklıkla ortaya çıkıyor” dedi.

Uyurken ortaya çıkan 2 belirti löseminin ilk sinyali olabilir!

Uykuda yaşanan bazı belirtiler, yalnızca bir yorgunluk ya da geçici rahatsızlık olarak görülse de, bazen ciddi hastalıkların ilk uyarısı olabilir. Uzmanlara göre özellikle yoğun gece terlemesi ve gece ortaya çıkan kemik ağrıları, löseminin erken evredeki sessiz sinyalleri arasında yer alıyor.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.